Новости

20.05.2021

 

Златна Книга 2021/22

 

Новото печатено издание на Златна книга 2020/21 излезе од печат, годинава со нов изглед, во БОЈА, Вашиот водечки домашен информатор, секогаш со нови и точни податоци со приближно 37,000 фирми, институции и организации.

Бесплатен примерок на новата Златна книга 2021/22 може да подигнете со купен Слободен печат на 20 мај 2021 (четврток) во трафиките и маркетите во сите градови во земјата. Види повеќе.

 

 

 

23.05.2020

 

Златна Книга 2020/21

 

За прв пат набавете си го новото печатено издание на Златна книга во БОЈА, Вашиот водечки домашен информатор, секогаш со нови и точни податоци за над 40,000 фирми, институции и организации.

Бесплатен примерок на новата Златна книга 2020/21 може да подигнете со Слободен печат на 23 мај 2020 (сабота) во трафиките и маркетите во сите градови во земјата. Види повеќе.

 

 

 

18.05.2019

 

Златна Книга 2019/20

 

Имајте го новото печатено издание на Златна книга, Вашиот проверен извор на информации за сите секојдневни потреби веќе 15 години по ред.

Вашиот примерок на новата Златна книга 2019/20 ве очекува во трафиките во сите градови во земјата. Ја добивате бесплатно, со дневното издание на Слободен печат, на 18 мај 2019 (сабота). Види повеќе.

 

 

 

22.05.2018

 

Златна Книга 2018/19

 

Втора година по ред Р3 Инфомедиа како издавач на Златна книга бесплатно ќе го дистрибуира печатеното издание за 2018/19 година со Слободен Печат.

Со купување на весникот Слободен Печат во вторник, 22 мај, сите читатели на Слободен Печат добиваат бесплатен примерок на новото годишно издание на Златна книгаВиди повеќе.

 

 

 
 

16.12.2017

 

Најдобар сајт на #ТвитерНагради

 

На 16-ти Декември 2017, Златна Книга е прогласена за најдобар сајт на #ТвитерНагради,трет пат награда, после 2 години по ред најкомпанија на #ТвитерНаградиУспеавме да останеме омилен дел од сечиј Twitter тајмлајн.

Следете не 

 
 
 

02.12.2017

 

Libri i Artë 2017/18

 

На 2-ри Декември 2017, бесплатна дистрибуција на Libri i Artë 2017/18 со дневниот весник Коха.

Бесплатни копии на изданието на Libri i Artë 2017/18 можат да се добијат и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул. Партизански Одреди 42/2.

 

 
 

19.05.2017

 

Златна Книга 2017/18

 

Од оваа година R3 Infomedia како издавач на Златна книга ја започнува соработката со Слободен печат .

Со купување на весникот во вторник, 23 мај, сите читатели на Слободен Печат добиваат бесплатен примерок на новото годишно издание на Златна книга. Види повеќе.

 

 

10.12.2016

 

Најкомпанија на #ТвитерНагради

 

На 10-ти Декември 2016, Златна Книга по втор пат е прогласена за најкомпанија на #ТвитерНаградиУспеавме да останеме омилен дел од сечиј Twitter тајмлајн.

Следете не 

 

 
Libri Art 16

07.12.2016

 

Libri i Artë 2016/17

На 7-ми Декември 2016, бесплатна дистрибуција на Libri i Artë 2016/17 со дневниот весник Коха.

Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово, Кичево, Дебар и Струга, како и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул. Партизански Одреди 42/2. Види повеќе.

 

20.05.2016

 

Златна Книга 2016/17

На 26-и Мај 2015, бесплатна дистрибуција на Златна Книга 2016/17 со Дневник, Вест и Утрински весник низ цела Македонија.

Искористете 144 купони за попусти до -40% во новата Златна книга 2016/17.

Во книгата освен нови и обновени податоци, ќе најдете попусти што траат цела година, види повеќе...

 

18.12.2015

 

Најкомпанија на #ТвитерНагради

 

На 18-ти Декември 2015, Златна Книга е прогласена за најкомпанија на #ТвитерНагради. Успеавме да станеме омилен дел од сечиј Twitter тајмлајн.

Следете не 

 

28.11.2015

 

Libri i Artë 2015/16

На 28-и Ноември 2015, бесплатна дистрибуција на Libri i Artë 2015/16 со дневниот весник Коха, во малопродажните објекти на Принц Скопје, Идеал маркети и Монтенегро  во Гостивар.

Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул. Партизански Одреди 42/2.

 

14.05.2015

 

Златна Книга 2015/16

На 21-и Мај 2015, бесплатна дистрибуција на Златна Книга 2015/16 со Дневник, Вест и Утрински весник низ цела Македонија.

Како секоја година така и оваа, Златна Книга ви нуди детални и проверени информации за адресите и телефонските броеви на компаниите во Македонија. Изданието содржи купони за попуст кои можете да ги искористите за различни производи и услуги.

 

06.12.2014

 

Libri i Artë 2014/15

На 06-ти Декември 2014, бесплатна дистрибуција на Libri i Artë 2014/15 со дневниот весник Коха, во малопродажните објекти на Принц Скопје, Кипер маркети, Идеал маркети во Гостивар, сите Даути комерц, Керфор Тетово, Монтенегро Гостивар, Алдис Скопје, Даши Дебар.

Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул. Партизански Одреди 42/2.

 

15.05.2014

 

Златна Книга 2014/15

Најновото, јубилејно 10-то издание на Златна Книга 2014/15 е денес (15.04.2014) бесплатно дистрибуирано заедно со дневните весници Дневник, Вест и Утрински весник низ цела Македонија.

Како секоја година така и оваа, Златна Книга ви нуди детални и проверени информации за адресите и телефонските броеви на компаниите во Македонија. Покрај сервисните информации ова издание на Златна Книга содржи купони за попуст кои можете да ги искористите во повеќе продажни места за најразлични производи и услуги.

 

20.11.2013

 

Libri i Artë 2013/14

На 21-ви Ноември 2013, бесплатна дистрибуција на Libri i Artë 2013/14 со дневниот весник Коха, на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и Струга.

Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул. Партизански Одреди 42/2.

 

16.05.2013

 

Златна Книга 2013/14

На 16-ти Мај 2013, бесплатна дистрибуција на Златна Книга 2013/14 со дневните весници Дневник, Утрински весник и Вест на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и Велес. Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и Велес и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, на бул. Партизански Одреди 42/2.

 

19.04.2013

 

Конкурс за иновации на Македонски Телеком

MarketKonekt.com е еден од петте избрани партнер проекти на конкурсот за иновации на Македонски Телеком.

 

23.11.2012

 

Libri i Artë 2012/13

На 21-ти Ноември бесплатна дистрибуција на Libri i Artë 2012/13 со дневниот весник Коха, на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и Струга.

Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул.Климент Охридски 53-1/3.

 

10.07.2012

 

Поврзување меѓу Златна Книга и MarketKonekt

Најсеопфатниот бизнис адресар во Македонија – www.zk.mk e поврзана со најголемиот on-line маркет - MarketKonekt.com.

Сега, сите објавени производи или услуги од фирми на www.marketkonekt.com се достапни и преку веб страната на Златна Книга, www.zk.mk.

Повеќе од 1000 фирми во Македонија со 22,000 производи се регистрирани на www.marketkonekt.com. Веќе се случуваат и сериозни продажби:

На MarketKonekt.com објавивме 832 производи, и досега имаме продажба на 7 мијалници за кујна и 2 нарачки на OSB плочи.

Драган Трајков, Раководител на набавка – Солопром, Скопје

За проба поставив неколку производи на MarketKonekt.com  кои ги нуди мојата фирма. Клиентите кои ме пронајдоа и контактираа преку MarketKonekt дојдоа во салонот и купија производи во вредност од 8.000 €.

Јусуф, Директор - Јени Мармарис, Скопје

 

26.06.2012

 

Интервју на ТВ Чеграни Медиа

Интервју на албански јазик во врска со производите на Р3 Инфомедиа:

 • Златна Книга
 • Libri i Artë
 • Златна книга Југоисток
 • Златна книга Југозапад
 • Андроид и IPhone апликации
 • www.MarketKonekt.com
 

15.05.2012

 

Златна Книга 2012/13

На 17-ти Мај 2012 бесплатна дистрибуција на Златна Книга 2012/13 со изданијата на МПМ – Дневник, Вест и Утрински весник, на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и Велес.

Бесплатни копии на изданието можат да се добијат во салоните на Tелеком на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово и Велес и во канцеларијата на Златна книга во Скопје, бул.Климент Охридски 53-1/3.

 
Супербренд 2011/12 година

По втор пат Златна Книга е прогласена за Супербренд во Македонија за 2011/12 година.

Значајното признание го доби од светски познатата организација “Superbrands international“ која ги вреднува брендовите во 88 земји во светот.

 
Златна Книга iPhone и iPad апликација

Апликацијата овозможува гео-локациско пребарување на фирми и други правни лица низ податоците на Златна Книга.

Клучни предности на апликацијата се:

 • Гео-локациско пребарување (првите најблиски резултати)
 • Опции за секој резултат: Повикување, снимање во именик, насоки на мапа, прикажување на мапа
 • Историја на пребарувања
 • Опција за гео-локациско пребарување или пребарување по град

Златна Книга е корисна, практична и лесно достапна на App Store.

 
Златна Книга Андроид апликација

Апликацијата овозможува гео-локациско пребарување на фирми и други правни лица низ податоците на Златна Книга.

Клучни предности на апликацијата се:

 • Гео-локациско пребарување (првите најблиски резултати)
 • Опции за секој резултат: Повикување, снимање во именик, насоки на мапа, прикажување на мапа
 • Историја на пребарувања
 • Опција за гео-локациско пребарување или пребарување по град

Златна Книга е корисна, практична и лесно достапна на Android Market.

 
„Мислења и оцени” на www.zk.mk

Следејќи ги последните веб трендови за интерактивност со корисниците, преку новиот сервис „Мислења и оцени” на www.zk.mk им даваме можност на корисниците на веб апликацијата на Златна книга да даваат мислења и оцени за рекламерите на www.zk.mk (фирмите кои имаат приоритет при листинг, лого, повеќе информации).

Секое испратено мислење и оцена ќе биде проверено од страна на Златна книга пред да биде јавно објавено. Проверката се врши според строго утврдени Услови за користење на сервисот „Мислења и оцени”.

 
www.zk.mk – регионално пребарување

Ни претставува задовоство да Ве информирам дека петте најсеопфатни бизнис адресари во Македонија, Бугарија, Грција, Србија и Романија минатиот месец постигнаа согласност за меѓусебна соработка кој им нуди можност на корисниците од овие држави да пребаруваат добавувачи и купувачи на производи и услуги и на соседните пазари.

види повеќе...

 
www.goldenpages.bg и www.zlatnakniga.mk заедно ги прошируваат услугите во Бугарија и Македонија

Двата најсеопфатни бизнис адресари во Бугарија и Македонија потпишаа договор за партнерство и лансираа услуга за прикажување на огласите на бугарските компании на македонските корисници и македонските компании на бугарските корисници.

види повеќе...

 
www.zk.mk – Супербренд 2009 година

Во 2009-та Златна Книга е прогласена за Супербренд во Македонија.

Значајното признание го доби од светски познатата организација “Superbrands international“ која ги вреднува брендовите во 82 земји во светот, а од оваа година и во Македонија.

 

 

Од вечерва по полноќ за 2 денари ќе се зголеми цената на дизел горивото и нафтата за домаќинствата, додека цените на бензинот и на мазутот не се менуваат. ...
сите 109 | | | веќе видена

Време зa читање: 5 минути Од 36 државни институции, вработените во 26 добиваат додаток за прекувремена работа, а додатокот за прилагодување на пазарот на труд ...
сите 41 | | | веќе видена

Кризите во изминатите неколку години, како пандемијата, енергетската криза и геополитичките тензии претставуваа вистински тест за централните банки. Овие кризи ...
сите 17 | | | веќе видена

Логирај се на Златна Книга

Корисничко имеЛозинкаНов корисник? | Заборавена лозинка? | Откажи