Сигуриа-Емм


  • Адреса: Маршал Тито 54/12 лок.21
  • Место: Тетово
  • Оддалеченст: ≈1030 км
  • Локација: Стара пожарна (спроти Т-Мобиле, Вип

  • Телефон 2: 070 960809
  • Работно време: Пон - Пет од 08:00 до 16:00

//1050864291.rsc.cdn77.org/sites/zk/docs/trans{mk}logo_1514468779_48.jpg?t=true&w=300&h=300


Сигуриа-Емм e компанија за производство, инженеринг, сообраќај и услуги.

Услуги:
-Проценка на недвижности и транспортни возила;
-Експертиза за транспорт;
-Проектирање, ревизија и надзор на сообраќајни проекти;
-Означување на сообраќај - надзор на сообраќајно инженерство
-Сигнализација на сообраќај

СИГУРИА се занимава со планирање на транспорт, проектирање, изградба и одржување на транспортот во нашата земја. Ние работиме заедно и сме партнери со други агенции или компании за да обезбедиме сигурни, пристапни превозни услуги и инфраструктура во градот и во регионот.
-Оценување на недвижен имот, како: куќи, згради, земјишта, шуми, пасишта.
-Оценување на патни возила, како: автомобили, мотори, мотоцикли, камиони, трактори и автобуси, приколки, земјоделски машини, градежна механизација, виљушкари
-Експерти за сообраќајни незгоди
-Сообраќајни проекти како: објекти на пат, премини, хабови, паралелни патишта, објекти, автобуски станици, гаражи, паркинзи, бензински станици, автомобилски пералници, итн.
-Применливи закони, прописи и упатства
-Оценување на недвижен имот и транспортни возила
-Експерти за сообраќај
-Проектирање, ревизија и надзор на сообраќајни проекти
-Бележење на патишта-надзор на сообраќајно инженерство
-Сообраќајна сигнализација
-Патни ознаки

ХОРИЗОНТАЛНИ СИГНАЛИ- ги содржи следните поткатегории: надолжни знаци, вкрстени знаци, други знаци, чистење на хоризонталните сообраќајни знаци.

Надолжни знаци- информации поврзани со надолжните знаци (цврста линија, испрекината линија, линијата на поделба, централната линија, дебелината на цврстите линии, дебелината на скршените линии, вид на пунктирана линија, испрекината линија 111, испрекината линија 333, линија 5 10 5, скршена линија 6 12 6, линија за предупредување, предупредување за транзициони линии, дебелина на линиите на патиштата во земјава, дебелина на линиите на државни патишта, дебелина од 12 см, ширина 15 см, дебелина 20 см, дебелина на линиите на автопатот, гранични линии, линија за предупредување, ширина на централната линија, ширински гранични линии, двојна цврста линија, двојна испрекината линија, целосна надолжна линија, поделбена линија со двојна испрекинатост, поделбена линија со двојна комбинација, должина на транспарентност, цртање линии на патот, бели линии, жолти линии, ...)

Попречни ознаки- информации поврзани со попречните ознаки (линии за запирање, стоп линии, дебелината на стоп линијата, стоп линијата, цврста стоп линија, испрекината линија за стоп, коси црти, потпори, стоп, пешачки премин, димензии на пешачкиот премин, велосипедски патеки, обележување на велосипедски патеки, пешачки патеки, пешачка зона, обележување на планински патеки..)

ДРУГИ ЗНАЦИ - информации поврзани со знаци во форма на стрелки на патните површини, сообраќајни острови, паркинг места, стрелки за еден правец, димензии за стрелките за еден правец, димензии за стрелки за два правци, стрелки за три правци, површински стрелки, површински двонасочни стрелки, кутии за патен сообраќај, сообраќајни острови, патни површински острови, линиски патни сообраќајни знаци на патна површина, патни знаци, стоп знаци, знаци за автобуси, знаци за автобуска станица, знаци за трамвај, знаци за трамвајска станица, знаци за такси, знаци за такси станици, ознаки за количник, ознаки за училиште, училишни знаци, знаци за означување на автобуски станици, обележување на пешачки премин во близина на училиште, обележување на паркинзи, обележување на паркинг места, димензии за паркинзите, видови на паркинг места, ширина на паркинзите, должина на паркинзите, паркинг места за лицата со хендикеп, шифра за паркинг местото за лицата со хендикеп, ширина на паркингот за лицата со хендикеп, попречно паркирање, дебелина на линијата за паркинг места, означување на испакнатини за брзина, уред за означување за смирување на сообраќај, евакуациона линија за тунел.

ЧИСТЕЊЕ НА ХОРИЗОНТАЛНИ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ- основни информации за технологијата за чистење и отстранување на хоризонтални сообраќајни знаци.

ВЕРТИКАЛНИ СИГНАЛИ- ги содржи следните поткатегории: сообраќајни знаци, патни знаци, огради, променливи (динамични) знаци и знаци за туристи.

СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ- информации поврзани со подготовката, поставувањето и квалитетот на сообраќајните знаци (лист на патни знаци во Република Хрватска, сообраќајни знаци за предупредување, сообраќајни знаци за експлицитни наредби, предупредувачки сообраќајни знаци, знаци за известување за насочување на сообраќајни знаци, знаци, димензии на знаци за опасност, димензии на знаци за известување, поставување на сообраќајни знаци, сообраќајни знаци за надморска височина, дополнителни знаци, материјали за изградба на сообраќајни знаци, EG фолија, HI фолија, големина и облик на сообраќајниот знак, длабочина на основата на патниот знак, број на сообраќајни знаци на столб, знаци во селото, знаци надвор од селото, знаци во пешачката зона, производител на сообраќајни знаци, ...))

Работиме заедно да обезбедиме безбедно и ефикасно движење на пешаците, велосипедистите и возилата во земјата.
повеќе
Мапа

Логирај се на Златна Книга

Корисничко имеЛозинкаНов корисник? | Заборавена лозинка? | Откажи